14 oktober 2013

Hönshusbygget och alla hönsen

Sakta växer hönshuset. Nu har vi två avdelningar - den stora med utgång till gården rakt fram- den är till vänster ca 20 kvm, där den stora hönsfamiljen bor, 10 hönor och 2 tuppar.
Hönshuset - so far......
 

Till vänster ska det få bo vaktlar till nästa vår/sommar, men just nu satte vi ihop det provisoriskt till några tuppar som kanske ska bli till Coq au vin eller så.......

Vi har ju 7 tuppar för många - något måste göras........


Tupprummet - 4 gringos ( kolla in eldflames på väggen)Den ljusa "Bollflickan"


Småsmaka på lunchmaten


Nämen....va sjutton... nu är ju höet slut igen....hörru matte....

 
Ingen av Tossehönsen har fått namn utom andretuppen, som fått smeknamnet "Dumtupp" eller "Den ovanligt korkade" p.g.a. att han faktiskt är det ...men.... han lär sig... även om det går oooootroooligt lååångsamt.
Kan berätta att han under en tid fick sitta i garderoben, när de andra åt, för han fick för sig maten bara var till honom och ingen annan fick äta. Visserligen var förstetuppen där ibland och försökte tillrättavisa honom. Men med universums kortaste minne, var det dömt att misslyckas. Så matte Tossa fick rycka in som "överstetupp" och bringa lite ordning i hönsgårn.
 
Ja, namnen får väl komma allt eftersom karaktärerna visar sig och Tossa och Tosse vet vilka som ska vara kvar.

Ena "bollflickan" den mörkare
 Å, så e re den två "bollflickorna" med stora fina hättor, som det kallas. De har ju fått bo i själva hallen i hönshuset på nätterna under 14 dagar, för att de blev trakasserade av de andra. På dagarna gick det bra. Men det är nu ett minne blott - allt går hur bra som helst nu. Med regelbunden trimning av den fantastiska plymen ser de både mat och kamrater!
Här sitter en del av gänget, mätta, nattade och klara för sin nattsömn. God natt!
Naturpinnen gungar lite, så de får motion och tränar balanssinne samtidigt! Bra va!

Slut för idag från
gårdsreportern Tossas hjälpare.